Brad artificial? 8 avantaje pe care DOAR el ți le poate oferi

Brad Artificial

Vine Crăciunul! Abia aștept să împodobesc bradul. Dar stai, care brad!? Ca în fiecare an, apare întrebarea eu cu ce brad votez. Să fie un brad natural sau să fac, în sfârșit, pasul și să-mi cumpăr un brad artificial? În calitate de posesor de brad artificial de mai bine de cinci ani, cred că este clar spre ce variantă tind eu. Și nu a fost deloc o decizie luată dând cu zarul, ci gândind bine la ce renunț și ce câștig. Sunt cel puțin 8 avantaje pe care le ai atunci când investești într-un brad artificial.

 

1. Aspect impecabil

 

Niciun brad natural nu va arăta perfect, cum vedem brazii de prin filme și cum visăm să fie și al nostru. Ăsta este miracolul naturii, că fiecare piesă din puzzle-ul ei este unică. Un brad natural care să aibă ramurile egale și să fie bogat-bogat este greu de găsit. Brazii artificiali sunt câștigători la capitolul aspect.

 

2. Preț

 

Ziceam de bradul acela natural cu aspect armonios că e greu de găsit? S-ar putea să-l găsești până la urmă. Dar ești dispus să-ți asumi prețul lui? Un brad artificial cu aspect impecabil poate fi achiziționat la un preț de câteva ori mai mic.

 

3. Sunt ușor de transportat

 

Poți să-ți cumper un brad de 2 metri și să vii cu el acasă cu metroul? Poți încerca! Deși sunt ambalați, brazii naturali sunt voluminoși și grei. Bradul artificial de 2,5 metri este făcut pachet într-o cutie destul de mică și este ușor. Îl cumperi de unde vrei și-l poți duce oriunde fără bătaie de cap.

 

4. Longevitate

 

Nu doar că e mai ieftin să cumperi un brad artificial, de 1,80 m și foarte bogat în ramuri, decât unul natural de același tip, dar pe cel artificial îl vei putea folosi ani buni de acum încolo, pe când pe cel natural îl arunci după câteva zile, maxim o lună. Excepție brazii în ghiveci, probabil, dar acești sunt foarte scumpi și presupun cheltuieli de manevrare și un loc de depozitare pe timpul anului.

 

5. Salvezi copaci

 

Știm cu toții de câți ani are nevoie un puiuț de brad pentru a deveni suficient de mare să se transforme în pom de Crăciun. De ce să îl tai pentru a te bucura de el pentru timp așa scurt? Ai varianta unui brad artificial pe care, dacă îl manevrezi și depozitezi atent, îl vei folosi și mai bine de 10 ani, deci vei salva 10 copaci de la tăiere.

 

6. Factorul curățenie

 

Ce se întâmplă cu un brad natural la câteva zile după ce-l aducem în căldura căminului și îl împodobim? Începe să se usuce și să-și piardă din ace, la cea mai mică atingere. Pregătește-te să aspiri zilnic pe sub el și în jurul lui, dacă nu-ți place covorul de ace!

 

7. Diversitatea de produse

 

La brazii artificiali avem o diversitate mai mare de modele. La brazii naturali ai foarte puține opțiuni din care să alegi, mai ales dacă-ți plac brazii mai excentrici? Ai văzut tu brazi naturali albaștri, albi, mov sau roz?

 

8. Riscul scăzut de alergii

 

Tot mai multe persoane se plâng că sunt alergice la brazii naturali de Crăciun. Se pare că vinovați de reacțiile alergice sunt mușchii care cresc pe tulpina bradului natural. Aceștia sunt de diverse tipuri și unii sunt greu de tolerat de către persoanele predisuse la alergii. Pe bradul artificial nu avem mușchi, e clar. Și nici miros, că și mirosul se pare că a este factor alergen.

 

Asta îți oferă un brad artificial. Sigur că altora poate le lipsește tocmai mirosul de brad natural (pe care-l puteți aduce în casă și cu 2 ramuri, fără să tăiați un brad întreg) sau sunt de părere că nu e chiar eco să cumperi plastic pentru a salva un copac. Fiecare alege în funcție de preferințe și principiile proprii. Important este să vă informați bine înainte, să vedeți care sunt avantajele și dezavantajele fiecărui tip de brad, să le puneți în balanță și să vedeți care parte atârnă mai greu.

Acest articol a fost publicat in categoria Craciun. Marcheaza linkul.
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.