Atmosferă de Crăciun ca în filme. Urmează aceste sfaturi pentru rezultate Wow.

atmosfera de craciun

Atmosferă de Crăciun ca în filme? Uite de ce decorațiuni ai nevoie!

 

Atmosfera de Crăciun se simte în aer, odată cu primii fulgi de zăapadă. iar televiziunile dau startul întrecerii în filme de Crăciun. Nu contează că unele dintre ele sunt de pe vremea când eram noi copii. Le urmărim cu aceeași plăcere, în special pe cele americane,  pentru că ne introduc într-o atmosferă specială, de sărbătoare, ne fac să uităm pentru două ore de griji și probleme. Avem și noi tradițiile noastre, foarte frumoase de altfel, dar cine zice că nu putem merge cu colindul și savura tobă de casă într-o atmosferă la fel de luminoasă și frumoasă ca cea din filmele respective? Ce-i de pus pe lista de decorațiuni când vrei un Crăciun ca în filme?

 

Bradul de Crăciun

 

brazi artificiali de lux

Sigur că piesa de rezistență din decorul de Crăciun trebuia să fie prima pe listă. Bradul nu poate lipsi din casă când vrei să organizezi un Crăciun ca în filme. Nu trebuie neapărat să fie un brad mare, dar ar fi bine să fie bogat. De fapt, decât un brad de 2,5 m, sărac în ramuri, mai bine unul stufos de 1,5 m. Natural sau artificial, verde sau în altă culoare, asta depinde doar de tine!

 

Decorațiuni pentru brad

 

Globurile pentru Pomul de Crăciun

 

globuri craciun

Globurile pentru pomul de Crăciun sunt esențiale pentru a împodobi bradul. De la an la an, restul decorațiunilor pentru brad se tot schimbă, dar globurile rămân la modă, chiar dacă și aici apar tendințe noi la capitolul materiale (fulgi, mărgele) și culori. Recomandarea ar fi să vă orientați spre globuri cât mai clasice dacă nu vreți să cheltuiți bani în fiecare an pe altele.

 

Există globurile din sticlă, foarte scumpe, există și variante din plastic, mult mai ieftine, dar aspectul lor lasă de dorit. Alegeți ceva care să arate bine și să reziste ani buni fără să-și schimbe aspectul. Globurile din sticlă, de exemplu, sunt și scumpe și se sparg și foarte repede. De evitat mai ales dacă aveți copii mici sau… pisici. Există acum niște globuri care arată foarte bine, din polistiren îmbrăcat în folie lucioasă cu motive de Crăciun. Acelea sunt accesibile ca preș, ușoare și rezistente.

 

Instalația pentru brad

 

instalatie brad craciun

Un brad frumos trebuie să aibă neapărat o instalație luminoasă. Chiar dacă nu este un brad plin de globuri și fundițe, ca brazii din filme, o instalație luminoasă va reuși să-l umple cu lumină care crează o super atmosferă. Atenția la culoarea cablului instalației! Pentru un brad verde, alegeți cablu verde. Un cablu alb se va vedea urât.

 

Alte decorațiuni și ornamente pentru brad

 

decoratiuni brad craciun

Dacă globurile și instalația sunt de bază, alte decorațiuni sunt opționale. Fiecare decide dacă mai pune ceva în plus și, dacă da, ce anume. Se pot folosi ghirlandele de diverse culori, beteală, șiraguri de mărgele sau panglici. Foarte la modă în ultimii ani sunt fundițele pentru brad. Câteva funde de mărime medie vor da și ele un aspect mai bogat bradului.

 

Decorațiuni de interior

 

decoratiuni interior craciun

La fel cum nu se face primăvară cu o singură floare, nu se construiește nici atmosfera de Crăciun doar cu un brad. Avem nevoie de decorațiuni și pentru casă. Aici avem foarte multe variante din care fiecare poate alege, în funcție de buget. Iată care sunt tipurile de decorațiuni la care poți apela:

  • stickere pentru ferestre
  • decorațiuni luminoase pentru ferestre
  • perdele luminoase de interior tip plasă sau franjuri
  • huse de scaune, fețe de perne, lenjerii de pat cu imprimeuri cu tema Crăciunului
  • figurine luminoase (sau nu) cu personaje de Crăciun
  • săculeții de cadouri sub formă de ciorapi
  • ghirlande pentru balustrade
  • vesela în culorile specifice Crăciunului
  • lumânări parfumate cu aromă de portocale, măr și scorțișoară.

 

Decorațiuni de exterior

 

decoratiuni exterior craciun

Pentru ca atmosfera de Crăciun ca în filme să fie completă, nici exteriorul casei nu trebuie și nu poate fi ignorat. Prima de pus pe listă este decorațiunea pentru ușă. Puteți face singuri o coroniță din crenguțe de brad sau chiar dintr-o ghirlandă artificială pe care o împodobiți după bunul plac.

 

Instalațiile luminoase pentru exterior sunt cele care fac deliciul familie, al colindătorilor și chiar al trecătorilor. Se poate opta pentru instalații cu led sau cu becuri, sub formă de plasă sau perdea (pentru a decora casa) sau cu franjuri care imită aspectul țurțurilor de gheață. Aceștia din urmă arată foarte bine prinși pe saceac sau pe copaci.

 

Dacă bugetul vă permite și vă plac, puteți pune pe listă și figurine gonflabile (un Moș Crăciun și/sau un om de zăpadă).

 

Mulți vor spune că nu decorul este cel mai important de sărbători, că sunt alte lucruri care contează mai mult. Parțial este adevărat, dar nu putem ignora efectul pe care atmosfera de Crăciun din filme îl are asupra psihicului nostru. Un brad frumos, luminițele, decorațiunile sunt menite să bucure nu doar ochiul, ci și sufletul care, de Crăciun mai mult ca niciodată, devine mai copilăros, mai bun, mai deschis.

Acest articol a fost publicat in categoria Craciun. Marcheaza linkul.

Comments are closed.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.