Crăciun Acasă? 7 lucruri de bifat pentru un Crăciun perfect

crăciun acasă

Crăciun perfect în familie, acasă

 

Crăciun acasă sau în deplasare? Asta este o întrebare la care o bună parte din români răspund acasă cu un oarecare regret. Doar pentru că unora le permite bugetul să cheltuiască mai mult de sărbători, prin țările calde sau pe la munte, nu înseamnă neapărat că ei vor avea un Crăciun mai fericit. Crăciunul nu este despre locuri, este despre sentimente, oameni și atmosferă. Dacă ai alături familia și sunteți cu toții sănătoși, vă mai rămâne doar să vă ocupați de atmosfera de sărbătoare. Pentru un Crăciun perfect în familie nu veți cheltui foarte mult. Veți avea parte de liniște și vă vor rămâne amintiri frumoase. Care sunt elementele cheie pentru un astfel de Crăciun?

 

Bradul

 

bradul de craciun

Nu există Crăciun fără brad, la români. Nu obiectul în sine este neapărat important, ci împodobirea lui în familie, atmosfera care se creează în jurul său, bucuria pe care globurile, luminițele și beteala o radiază în fiecare colț al sufletului și al camerei. Nu trebuie să fie un brad foarte mare. Cu familia în jurul lui, devine frumos oricum. Nu uita de ședința foto în jurul bradului!

 

Colindele

 

colinde colindatori

Cu ce se completează cel mai bine scena împodobirii bradului alături de soț/soție și copii? Cu clinchet de clopoței și acorduri de colinde. Colindele deschid inima și aduc bucurie cu fiecare vers. Și nu costă nimic dacă le ascultați pe YouTube și fredonați peste ele. Puteți chiar să mergeți la colindat pe la casele prietenilor. Nu ezitați să primiți colindătorii!

 

Mirosurile specifice

 

Miros si aroma de Craciun

 

Un Crăciun perfect în familie este un Crăciun pe care toate simțurile îl percep perfect. Ochii văd decorațiuni și beculețe, urechile se delectează cu un colind, iar nările inspiră adânc miros de brad, de portocală, de cârnați proaspeți, cozonaci proaspăt copți sau de de vin fiert cu scorțișoară. Nu contează că ai brad artificial pentru că există odorizante. Nu contează că nu știi să faci cozonac pentru că poți face chec sau biscuiți.

 

Filmele de Crăciun

 

filme de craciun

 

O tradiție frumoasă de Crăciun, când toți membrii familiei beneficiază de mai mult timp liber, este vizionarea filmelor de Crăciun. Fie că alegeți varianta filmelor la TV sau cea a filmelor de pe site-urile de profil, aceasta este o activitate plăcută pentru întreaga familie. Este relaxant, ieftin, va aduce zâmbet și bună-dispoziție, contribuind la creionarea unei atmosfere plăcute.

 

Târgurile de Crăciun

 

targ de craciun

Dacă aveți avantajul de a locui într-un oraș mai mare sau în apropierea lui, o idee bună este și participarea la diverse târguri și concerte de Crăciun. Nu-ți trebuie neapărat bani pentru a te bucura de brazii împodobiți de primărie și a ascula muzica artiștilor invitați la evenimentele respective.

 

Cadourile

 

cadouri de craciun

Brad fără cadouri? Niciodată. Nu zice nimeni că trebuie să fie cadouri scumpe. Importantă este magia aceea a momentului deschiderii unei cutii pe care este scris numele tău. O agendă, o pereche de șosete, un șampon, o jucărie mică pot produce mare bucurie. În fond, menirea cadourilor nu este să ne facă mai bogați, ci să transmită dragoste. Cu atât mai de efect sunt cadourile handmade.

 

Încă ți se mai pare că un Crăciun acasă este un Crăciun ratat? Poți avea un Crăciun perfect în familie și acasă, fără să cheltuiești o avere, așa cum poți avea parte de un Crăciun plictisitor și la munte sau la Viena, dacă nu știi să-ți deschizi sufletul și să alegi acele activități care să producă bucurie mai mult decât să spargă bani.

Acest articol a fost publicat in categoria Craciun. Marcheaza linkul.
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.